• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Місячник "Шкільна бібліотека - за здоровий спосіб життя!"

Місячник "Шкільна бібліотека - за здоровий спосіб життя!"

2017-10-31

/Files/images/bbloteka/IMG_20171027_105206.jpg

В рамках проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя» бібліотекарем Миронівської ЗШ І-ІІ ступенів спільно з учнями старших класів було проведено круглий стіл «Молодь в оманному світі спокус». Мета заходу – виховання ціннісного ставлення до власного здоров’я та стимулювання бажання дбати про нього; сприяння усвідомленню учнями необхідності ведення здорового способу життя; нагадування про корисні звички, які допоможуть зміцнити здоров’я.

Бібліотекарем було наголошено про небезпеки, які оточують учнів у повсякденному житті та вжиття заходів по їх уникненню. Старшокласники активно обговорювали тему ВІЛ-інфікування, зловживання алкоголем, тютюнопаління та вживання наркотичних речовин. Адже часто саме ці шкідливі звички призводять до вчинення дій кримінального характеру, завдання шкоди чужому або власному життю та здоров’ю.

По завершенню заходу старшокласники пообіцяли дотримуватися правил безпечної поведінки та використовувати їх у дорослому житті, не розповсюджувати особисту інформацію та звертатися у разі потреби до відповідних фахівців.

/Files/images/bbloteka/IMG_20171025_134920.jpg В шкільній бібліотеці було оформлено ряд книжкових виставок та викладок, що популяризують літературу по даній темі. А саме: тематична полиця «Куріння чи здоров’я – обирайте самі!», викладка книг, журналів та буклетів, що популяризують здоровий спосіб життя «Азбука краси та здоров’я».

Куріння - це дуже шкідлива звичка, з якою важко боротися. Звичку куріння самому важко побороти, бо людина до неї звикає, а звичка, як каже народ - це друга натура. Людині, яка почала з дитячих років курити, дуже важко мислити, зосередити свою увагу на чомусь одному. Вона швидко втомлюється, має низьку працездатність, частіше від інших хворіє, страждає хронічними хворобами. А хвора людина ніколи не має хорошого настрою, її все тривожить, дратує, втомлює. Вона рідко буває життєрадісною, веселою і щасливою. Недаремно люди кажуть: "Бережи одяг, доки новий, а здоров'я - доки молодий". Цигарки, до яких притягує дітей, як магнітом, роблять свою чорну справу. Вони калічать дитячий організм поступово, але незворотньо. І така дитина росте неповноцінною людиною, хворобливою, нещасною.

Про те, як побороти цю шкідливу залежність, виробити в своєму характері отой невидимий, але твердий стержень, який ніхто не зламає, бути сильними, незламними, мати завжди свою думку, відстоювати своє – Я, - порадять вам книги, розташовані на тематичній полиці «Куріння чи здоров’я – обирайте самі!»

/Files/images/bbloteka/IMG_20171025_135124.jpg На викладці книг, журналів та буклетів, що популяризують здоровий спосіб життя «Азбука краси та здоров’я» можна переглянути книги, які познайомлять вас із азами правильного та збалансованого харчування; з цілющими лікарськими рослинами, які допомагають людині підтримувати своє здоров’я. Журнали познайомлять вас із комплексом гімнастичних вправ для збереження своєї постави та спеціальною дихальною гімнастикою. А прочитавши буклети, ви познайомитесь із висловами видатних людей про здоров’я та фізичний розвиток людини.

Кiлькiсть переглядiв: 269

Коментарi