День української писемності та мови

2017-11-09

/Files/photogallery/DSCN5660.JPG

Рідна мова – це мова народу, вона передає досвід пращурів для нащадків. Це-скарбниця народної мудрості, криниця живої води, невичерпне джерело добра, нескінченна річка слів, струмочок надії.

Сьогодні 9 листопада 2017 року в Миронівській школі пройшов урочистий виховний захід на тему : «Солов'їна, барвінкова, українська рідна мова».

В цей день ми згадували відомих українських поетів, які закликали нас любити красу і велич рідного слова та шанобливо ставитись до рідної української мови.

Гарасько Наталія Іванівна, вчитель української мови і літератури, провела дискусію «Чи є ми справжніми українцями?» Учні активно висловлювали свої думки та власну позицію щодо порушених питань диспуту.

Школярі переглянули безліч відео кліпів про почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою. Все свято було пронизано українським духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу.

Всі учні школи взяли участь у Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика. Переможці шкільного етапу представлятимуть нашу школу і в районному конкурсі.

Любіть же, люди, свою мову,

Нас світ по мові пізнає.

(Людмила Ларіонова)

/Files/photogallery/DSCN5659.JPG

/Files/photogallery/DSCN5676.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 227

Коментарi